Sök
  • Mike

Tredje agens arbete avklarat

Idag var det den tredje dagen av att anlägga en ny avloppsanläggning. Solen sken, fåglarna kvittrade och min grävmaskin fick jobba hårt.


Dag ett grävde vi från husgrunden längs med det befintliga avloppet för att skapa en nytt dike för avloppsrören. Vi lyckades även gräva av den inkommande elen till huset, så det blev till att ringa efter elektriker... Vi försökte löse felet själva först med en provisorisk lagning men hade missat att även ansluta 'manteln' mellan de avbrutna kablarna. Så det gick inge bra. Elektriker tillkallades och var inte så väldigt imponerad av vår lagning med sockerbit.


Dag två grävde vi ner slamavskiljaren. Jösses vad stenig mark det var! Slamavskiljaren har en diamater på ca 2 meter, men hålet blev nog 4 x 4 meter efter diverse omprioriteringar på grund av stora stenar och berg som låg i vägen. En positiv sak var dock att grävmaskinen kunde lyfta slamavskiljaren på ca 150 kg med bommen och stickan i högsta läget. Och det gick fint att sänka ner den i hålet, utan skador. Jag vart lite orolig en stund. Hade ingen lust att face-planta grävmaskinen rakt ner i hålet på den nya, dyra slamanläggningen...


Dag tre grävde vi gropen för markbädden, samt började nedläggningen av avloppsrören.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 
  • LinkedIn

©2020 Östnora Invest AB.